Limitacions de productes sense declarar a la duana d’Andorra

La baixa tributació del Principat és un dels factors clau per al sector turístic a Andorra. El fet de tenir un impost sobre el valor afegit (en el cas d’Andorra, l’IGI) en lloc d’un 21% a un 4,5%, fa que certs productes tinguin un menor cost per al consumidor. Aquest factor convida els turistes a comprar en quantitat ja que l’estalvi és notable.

És important que qualsevol viatger que vulgui comprar productes a Andorra – a nivell consumidor – sàpiga que hi ha unes limitacions i de la possibilitat del registre a la duana. La Unió Europea ha imposat uns límits màxims d’importació de productes sense declarar.

En sortir del Principat, com que s’entra a la Unió Europea, s’ha de passar per la Duana, on es fan registres aleatòriament. En aquests registres es revisa que els viatgers no excedeixin dels màxims permesos de producte sense declarar. Si se superen aquests màxims s’haurien de pagar drets i les taxes, a més de la possible sanció.

Les quantitats permeses es diferencien en productes agrícoles i en productes industrials. En els primers es limiten per grams o litres i no per valor. Tanmateix, els segons el límit només s’ aplica sobre el valor, independentment de la seva quantitat.

Franquícies duaneres a Andorra

Quantitat de mercaderia exempta del pagament

La quantitat de mercaderia exempta de pagament de drets duaners i taxes fiscals per persona s’ estableix en un acord duaner i la taula en resum es pot classificar d’ aquesta manera:

 • Productes agrícoles:

  • Café : 1000 g de cafè o 400g d’extractes
  • : 200g de té o 80g de extractes
  • Begudes alcohòliques: 1,5 L en licors de més de 22 graus o 3 L de licors o aperitius de menys de 22 graus o de vi escumós. 5 Litres de vi de taula.
  • Tabac: 300 cigarrets o 150 cigars (de menys de 3 g per peça) o 75 cigars (de més de 3 g per peça) o 400 g de tabac de pipa.
  • Altres productes agrícoles : Fins a un valor de 300 euros sense sobrepassar : 2,5 kg de llet en pols, 3 kg de llet condensada, 6 kg de llet fresca, 1 kg de mantega, 4 kg de formatge, 5 kg de sucre i dolços i 5 kg de carn.
 • Productes:

  • Qualsevol viatger que vulgui comprar productes a Andorra que sàpiga que hi ha unes limitacions al pasar per la duana andorrana.
 • Industrials:

  • Perfums: 75g de perfums + 373ml de colònia
  • Altres productes industrials: Fins a un valor de 900€

Si un producte sobrepassa la franquícia individual corresponent s’ haurà de parar a la duana i fer la declaració. No es poden acumular les franquícies en valor, ni entre viatgers ni entre productes agrícoles i industrials, és a dir no es pot portar un producte valor del qual sobrepassi la franquícia individual corresponent.

Aquestes indicacions són sobre productes més usuals, però pots consultar la normativa completa al web de duana Andorra, ja que hi ha limitacions especials sobre alguns productes.

És important, abans de passar per la duana, informar-se bé sobre les limitacions especials que puguin aplicar-se en particular sobre productes animals, vegetals, espècies en vies d’extinció, medicaments, armes, objectes d’art i col·lecció, divises, or i mitjans de pagament.

No dubti a contactar amb Andorra Tarinas, en cas de necessitar ajuda. El nostre equip de professionals l’assessorarà.

No dubti en contactar amb Andorra Tarinas, en cas de necessitar ajuda. El nostre equip de professionals l’assessorarà.